Osnovna škola Ivo Visin

CETINJE JEDNA PRIČA

U okviru programa „Cetinje jedna priča“ učenici VII razreda naše škole boravili su na Ivanovim koritima od 1.12. – 3.12.2023.godine. Sa učenicima je bila nastavnica Bojana Bulatović.
Tokom boravka učenici su imali veoma bogat i sadržajan program, kao i program zabavnog karaktera. U prijepodnevnim časovima tokom oba dana učenici su posjetili sve važne znamenitosti na Cetinju. ( Dvorac kralja Nikole, Biljardu, Cetinjski manastir, Vlašku crkvu, Muzej novca itd ).
Kiša je nažalost, spriječila, da sadržaj bude bogatiji za posjetu mauzoleju na Lovćenu i za rekreaciju u prirodi Ivanovih korita.
Medjutim, izvanredni animatori i vodiči učinili su da sve vrijeme bude ispunjeno raznoraznim aktivnostima. Učenici su odgledali film o Nacionalnom parku Lovćen, a zatim imali predavanje o dinastiji Petrovića. Sledeći dan je organizovan kviz o crnogorskoj istoriji, na kojem su naši učenici pokazali zavidno znanje, osvojivši prvo i treće mjesto. Kao nagrade dobili su reprezentativne dresove i kačkete.
Trećeg dana, organizovan je povratak za Kotor. Učenici, kao i nastavnica, vratili su se zadovoljni i puni lijepih utisaka, posebno što su djeca malo odahnula od „boravka“ na telefonima, društvenim mrežama i igricama.

Podijelite objavu: