Osnovna škola Ivo Visin

Dan tolerancije

Učenici 1.razreda Dan tolerancije obilježili su kroz radionicu „Riječi su prozori ili zidovi“. Provježbavali su zmijski ili žirafeći jezik u situaciji gdje su bili u problemu oko spremanja i pozajmljivanja svojih igračaka. Zaključili su da se prepoznavanjem potreba drugih može pronaći put ka zajedničkoj sreći.

Dan tolerancije je u 2.razredu obilježen kroz cjelodnevne radionice. Djeca su uživala učeći o toleranciji kroz edukativan i zabavan način.

Povodom Dana tolerancije,učenici III raz.i učiteljica Mirjana Knežević su priredili iznenađenje za vrijeme vel.odmora i podjelili smajliće svim učenicima i zaposlenima pod sloganom ,,Prenesi dalje osmijeh,, i napravili panoe pod imenima Drvo želja i Najbolje stvari u životu su besplatne.

Učenici IV razreda su povodom Dana tolerancije razgovarali na temu stida i sramote.Radionica je započeta pjesmom „O stidu i sramoti“ (D.Radović) , koju su učenici analizirali. Učenici kroz priču dolaze do zaključka da svaka osoba u nekoj situaciji osjeća stid i sramotu, da to nije ništa strašno, kao i da stid ne treba da nas spriječi da uradimo što želimo.
Učenici V razreda su kroz razne aktivnosti usvojili i razumjeli pojam tolerancije. Samostalno su došli do zaključka da svakog pojedinca treba prihvatiti i pokušati razumjeti bez obzira na različitosti u izgledu, ponašanju i razmišljanjima.

Podijelite objavu: