Osnovna škola Ivo Visin

Dani Iva Visina – II – V razred

Dane Iva Visina, učenici 2. razreda obilježili su kroz niz interesantnih aktivnosti.

Lik i djelo ovog velikog i poznatog pomorca detaljnije su upoznali kroz gledanje dokumentarnog filma koji je na njih ostavio jak utisak. Nakon toga, pravili su od papira jedrenjak ,,Splendid“, lijepili njegova jedra sa željom da njegov izgled bude što sličniji brodu Iva Visina.

Uz pjesmu ,,Karta svijeta“ hora Zvjezdice, kroz ples i igru veselo su završili radionicu.

Učenici 3. razreda su Dan Iva Visina obilježili kroz niz aktivnosti, gdje su obogatili svoja saznanja o nosiocu imena naše škole. Pričom o značajnom kapetanu iz našeg mjesta pokušali su da se vrate u prošlost, crtajući svoju zamisao jedrenjaka „Splendido“ na likovnoj radionici, takođe su pravili jedrenjake od papira i pisali poruke pomorcima.

Učenici 4. razreda su za Dane Iva Visina pripremili:

1. Likovnu radionicu „Brod Splendido“ na panou i origami brodiće. 2. Projektni rad „Kulturno nasljeđe Prčanja“ (Učenici su imali istraživački rad koristeći više vrsta izvora informacija (internet, knjige, enciklopedije) i napisali literarne radove na razne teme: Ivo Visin, Prčanj, Tre sorele, Crkve u našem mjestu, Stari prčanjski palaci, Brdo Vrmac, Prčanjska mušuljada – fešte, Stoliv.

Bili su zadovoljni što na ovaj način doprinose da se kulturno nasljeđe našeg mjesta ne zaboravi.

Učenici 5. razreda su obilježili Dane Iva Visina sa učiteljicom Mirjanom Krivokapić. Povodom simboličnog i značajnog događaja organizovali su razne aktivnosti. Crtali su panoe i pravili jedrenjake koje su ukrašavali, na njima su bile sastavljene i zakačene poruke za pomorce širom svijeta kroz koje su im poželjeli sreću u putovanjima i „mirno more“. Kasnije su ih puštali da plove morem. Takođe, pokazali su svoju kreativnost i maštu tako što su pisali sastav na temu „Putovanje sa Ivom Visinom“. Sa velikom pažnjom i znatiželjom su slušali priče i zanimljivosti iz života hrabrog moreplovca.

09.11.2022.

JU OŠ „Ivo Visin“

Podijelite objavu: