Osnovna škola Ivo Visin

DJEČIJA NEDJELJA – Nacionalni park Biogradska gora

Dana, 4.oktobra 2023.godine učenici škole „Ivo Visin“ imali su priliku da uajedno sa svojim učiteljicama, razrednim starješinama i direktoricom obidju Nacionalni park Biogradska gora.
Vesela atmosfera u autobusu skratila je put do prvog odredišta manastira Morača, gdje su se učenici upoznali sa bogatom istorijom o ovom svetom mjestu.
Potom je uslijedio obilazak Nacionalnog parka Biogradska gora. Biogradska gora obuhvata lednička jezera, visoke planinske vrhove, stogodišnje četinarske i listopadne šume, zelene pašnjake i bogata floravi fauna. Biogradsko jezero je najveće planinsko jezero u Crnoj Gori i ispunjavaju ga rijeke i potoci. Nacionalni park je pod Unesco zaštitom, jer je na ovom području jedna od rijetkih netaknutih šuma u Evropi.
Posle živopisnog opisa, koje im je ispričao turistički vodič, učenike je posebno zanimala tema o lovu i ribolovu, pa su najčešća pitanja bila koje životinje se mogu naći u šumi, koje su najzastupljenije vrste riba u jezeru i na koji način i pod kojim uslovima mogu da se love.
Nakon toga, slijedio je ručak u prirodi, kao i slobodno vrijeme, koje su djeca provela igrajući igru „Izmedju dvije vatre“, odbojke, ibilazeći edukativne staze, dječija igrališta, šetajući i fotografišući se.
U povratku su posjetili i opštinu Kolašin i uživali u šetnji kroz grad. Cijelim putem vladala je pozitivna atmosfera, koju su učenici upotpunili druženjem i pjesmom.

Podijelite objavu: