Osnovna škola Ivo Visin

Drugo mjesto za Anetu Čavor

Nagrade najuspješnijim autorima Takmičenja za najljepše pismo, povodom 9. oktobra Svjetskog dana pošte, uručene su danas u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

 

Kako je kazao zamjenik izvršnog direktora Pošte Crne Gore Gjergj Camaj, tradicionalno, upravo na ovaj dan, Pošta Crne Gore dodjeljuje nagrade autorima najboljih radova pristiglih na Takmičenje za najljepše pismo koje se organizuje već 15 godina.

 

„Posvetiti ovaj dan djeci i promociji pisma jedan je od najboljih načina obilježavanja Svjetskog dana pošte“, rekao je Camaj.

 

Generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje Arijana Vučinić-Nikolić govorila je o važnosti takmičenja kada je riječ o promociji pismenosti i kreativnosti kod učenika osnovnih škola.

 

Podsjetimo, ovogodišnje takmičenje za najljepše pismo organizovano je na temu „Napiši pismo o svom heroju“. Na adresu Pošte Crne Gore pristiglo je preko 200 pisama iz crnogorskih osnovnih škola. Komisija Ministarstva prosvjete odlučila je da je pobjedničko pismo Alekse Šaranovića, učenika VIII razreda OŠ „Njegoš“ iz Spuža, da drugo mjesto osvoji Aneta Čavor, učenica VI razreda OŠ „Ivo Visin“ sa Prčanja, dok je treće mjesto pripalo Željani Vraneš, učenici IX razreda OŠ „Salko Aljković“ iz Pljevalja. Autori četiri najbolja pisma osvojili su vrijedne nagrade: lap-top, foto aparat, mobilni telefon i biciklo.

Podijelite objavu: