Osnovna škola Ivo Visin

KOTORSKI ZIMSKI KARNEVAL

Svečana povorka povodom obilježavanja tradicionalnog kotorskog Karnevala počela je u 14h. Naši dragi učenici su pokazali prije svega posvećenost, odgovornost, kreativnost, maštovitost.. U tome su im, neizbježno je reći, požrtvovano pomogli njihovi nastavnici i učiteljice. Prvačići su bili maskirani u prčanjske „Loćike“. Toliko su bili na visini zadatka što bi se reklo. „Loćike“ su stajale u redu, veseli i nasmijani jedva čekajući da mašu svim prisutnim posjetiocima šaljući sa svojih veselih lica dječju sreću i radost, sa porukom da su „i mali veliki“. Učenici drugog razreda su nam pokazali da je značaj zdrave ishrane najbitniji i da ga moramo čuvati – to nam objasniše maskom „Piramida zdrave hrane“. „Šoljice“ iz trećeg razreda su nam uputile poruku o zdravim napicima, dok su učenici IV razreda, u maski pod nazivom „Razdragani stolovi“ pokazali šta je to zdravo i ukusno što treba da jedemo. Peti razred je pjevao uz masku „Smajlići“.
Učenici su nam se obratili s porukom da moramo čuvati prirodu i uživati u istoj kao i raditi na kulturno-higijenskim navikama. Učenici starijih razreda su bili veseli „Cvjetovi“ i „Meduze“ a sve u skladu sa logom škole „Ekološka grupa“ kojom su nagovijestili dolazak proljeća kao i razvoj i očuvanje ekološke svijesti i značaj prirode kod djece a ujedno i kod odraslih.
Sve u svemu, uživalo se u veselom okruženju, igralo se kroz pjesmu i igru naših talentovanih učenika i njihovih nastavnika, s jasnom porukom koja je potvrdila da su djeca ukras svijeTa.

Podijelite objavu: