Osnovna škola Ivo Visin

Prva Kotorska školska olimpijada

U sportskom duhu i fer igri svih uzrasta organizovana je Kotorska olimpijada.

Sekretarijat za kulturu i sport i društvene djelatnosti organizovao je, dana 28. 10. 2022. godine, „Kotorsku olimpijadu“ na stadionu „Nikša Bućin“.

Učenici nižih i viših razreda naše škole su se za ovaj događaj vrijedno pripremali u prethodnom periodu, a u tome su im naši nastavnici bili velika podrška. Današnja Olimpijada je počela zagrijavanjem takmičarskih ekipa, a naša direktorica, Petra Ćetković, ljubitelj sporta i zdravih stilova života, je vodila vježbe i pratila da se sva djeca zagriju kako treba.

Nakon pozdravne riječi organizatora, ekipe svih kotorskih škola, podijeljene po uzrastima, takmičile su se u raznim disciplinama – atletika, vuča konopca, poligon i na kraju kviz znanja. Ostvarili su zapažene rezultate, a njihovi vršnjaci su ih u društvu svojih učiteljica i nastavnica, punog srca bodrili i ohrabrivali sa tribina. Nije nedostajalo borbenosti i takmičarskog duha, a uživanje je bilo gledati djecu kako, bez obzira na lični rezultat bodre ostale učesnike svoje škole. Ta slika nam daje nadu i vjeru da smo na pravom putu u njihovom formiranju u zrele i kvalitetne ličnosti koje se bore, ne samo za lično, već i za opšte dobro svoje zajednice.

U revijalnom dijelu, učenici naše škole su dali svoj doprinos programu u ritmičkoj vježbi uz pjesmu „Waka, waka“, dok je učenica šestog razreda, Eva Goranović, recitovala pjesmu na engleskom jeziku „The Olympic games“.

Sve u svemu, bilo je pravo uživanje gledati naše male i velike učenike u sportskom duhu i čast nam je i zadovoljstvo što su ostvarili zapažen uspjeh.

28.10.2022.

JU OŠ „Ivo Visin“

Podijelite objavu: