Osnovna škola Ivo Visin

Prvi dan Dječije nedjelje

Prvi dan Dječije nedjelje počeo je kvizom „Kroz igru do znanja“.

Ispred Aktiva prirodne grupe predmeta nastavnica matematike Sanja Stevović i nastavnik informatike Đorđe Zanata organizovali su kviz „Kroz igru do znanja“.

Kviz se sastojao od pet različitih igara u kojima su učenici trebali da pokažu znanje i logičke sposobnosti iz matematike, fizike, biologije kao i informatike, a kroz praktičan dio uključili smo hemiju i njene ljepote. U kvizu su učestvovale četiri grupe sačinjene od učenika VI, VII, VIII, IX razreda. Svaku grupu činio je predstavnik jednog razreda.

I grupa : Marković Dario-VI razred, Kašćelan Draško-VII razred, Lukić Anastasija-VIII razred, Bromberg Leonid-IX razred.

II grupa : Miljenović Igor- VI razred, Proročić Elena-VII raz, Emrić Daria – VIII raz, Ćosović Darko-IX razred

III grupa : Goranović Eva- VI raz, Krivokapić Milica-VII raz, Skladany Ema-VIII raz, Krivokapić Vasilije – IX raz

IV grupa : Sutović Demir- VI raz, Vujošević Lazar VII raz, Grandis Una – VIII raz, Pasković Matia- IX raz.

Ispravnost kviza pratili su članovi žirija: učiteljice Mirjana Govedarica-Samardžić, Biljana Bošković, pedagoškinja Nevena Backović.

U prvoj igri učenici su putem mobilnih uređaja pristupili igri u aplikaciji „Wordwall“ i odgovarali na zadata pitanja u ograničenom vremenskom roku.

Druga igra uključila je mikrobit kao opciju za prvenstvo odgovaranja.

Treća igra inspirisana je posjetom Sajma nauke. Učenici su prvo imali priliku da pogledaju video-materijal sa sadržajem istog, a zatim izvedu oglede koje su vidjeli.

Četvrta igra pod nazivom „Moj broj“ zahtjevala je od učenika da pomoću datih brojeva i računskih operacija dođu do traženog broja u zadatom vremenskom intervalu.

U petoj igri „Matematikom do pobede“ učenici su imali mogućnost da naprave „totalni obrt“ i odgovorom na posljednje pitanje odnesu pobjedu.

Pobjedu je odnijela I grupa. Pobjedniku sve

čestitke!

Koordinator : Sanja Stevović – nastavnik matematike.

03.10.2022.

JU OŠ „Ivo Visin“

Podijelite objavu: