Osnovna škola Ivo Visin

Radionica o prevenciji i zaštiti od požara

Učenici OŠ ,,Ivo Visin“ bili su učesnici radionice o prevenciji i zaštiti od požara koja se održala 25.05.2023. godine u 10h na prostoru ispred Doma kulture ,,Niko Bilafer“ u Stolivu.

Nije slučajno se sve ovo odvijalo baš u Stolivu, jer svi se sjećamo šumskog požara koji se desio prošle godine baš na ovom prostoru.

Organizarori edukativne radionice bili su Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova CG u saradnji sa opštinskom Službom zaštite i spašavanja Kotor.

Djeca su aktivno učestvovala u radionici kojom je rukovodila Lidija Petrone Kolar. Osvježili su svoje znanje o uzrocima nastanka požara, kao i njegovom suzbijanju u slučaju potrebe. Tokom razgovora djeca su pokazala visok stepen poznavanja ove tematike. Sve ovo uticalo je na podizanje stepena svijesti djece o aktivnostima koje ne treba raditi tokom požarne sezone, kao i u čemu oni svojim aktivnostima mogu dati doprinos za suzbijanje mogućnosti izbijanja požara. Učenicima su podijeljeni flajeri pod sloganom ,,Šumski požari – bezbjedonosna uputstva“ u kojima se nalaze svi detalji koje treba preduzeti za suzbijanje požara, kao i brojevi vatrogasaca 123 i evropski broj za hitne situacije 112.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos da se realizuje ova radionica, jer edukacija mladih i očuvanje životne sredine je nešto na šta treba staviti akcenat u našoj ekološkoj državi, Crnoj Gori.

25.05.2023.
JUOŠ „Ivo Visin“

Podijelite objavu: