Osnovna škola Ivo Visin

TAMARA NA VRHU TRONA

Da je recitovanje umjetnost, a recitator umjetnik, da su odlike uspješnog recitovanja izbor pjesme, dikcija, intonacija, pravilno akcentovanje i naglašavanje riječi, da se recitacijom prenose doživljaji iz svijeta poezije na one koji slušaju i da se pjesma itekako može doživjeti, dokazala nam je učenica IV razreda Tamara Pajović koja je juče na Opštinskom takmičenju recitatora osvojila prvo mjesto u kategoriji I – V razreda. Nije bilo lako izaći pred mnogobrojnu publiku i izražajno kazivati stihove pjesme „Vanzemaljci“, Snežane Dabović, međutim, naša mala-velika Tamara je uspjela da pokaže sve čari poetskog svijeta kroz osmijeh i doživljaj izrečenog ostvarivši grandiozni uspjeh i ponosno predstavljajući ime naše škole. Posebnu zahvalnost upućujemo Tamarinom mentoru Jeleni Kitić, profesoru razredne nastave, na uloženom trudu, istrajnosti i posvećenosti.
Takodje, neophodno je pomenuti i ostale takmičare naše škole koji su učestvovali na ovoj smotri zaradvisi zaslužene pohvale i pozdrave publike. To su:
Nastasja Ivanović, učenica V razreda, koja se predstavila pjesmom „Lov starca Radosava“, Jevrema Brkovića – mentor Mirjana Knežević;
Kosta Ćetković, učenik VI razreda, sa pjesmom „I opet jesen“ Vitomira Nikolića – mentori Tatjana Došljak i Savka Tešović i
Dunja Popović, učenica VIII razreda, koja je recitovala pjesmu „Braco i seka“, Zorana Slobodana Obradovića – mentori Tatjana Došljak i Savka Tešović.
Čestitamo Tamari i ostalim učesnicima na uspjehu uz želju da i naredne godine, na sljedećem takmičenju, ostvarimo iste rezultate.

Podijelite objavu: